Vakıflar konulu Küresel Konferans Katar’ın Başkenti Doha’da yapıldı

İbn Haldun Üniversitesi’nin de organizatörleri arasında bulunduğu Küresel Vakıf Konferansı Katar’ın başkenti Doha’da, Hamad bin Khalifa Üniversitesi ev sahipliğinde 2-6 Aralık 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi. Gerek akademisyen gerekse iş dünyasından vakıflar konusunda dünyaca ünlü birçok ismin katıldığı konferansta vakıfların tarihsel kökleri ve içinde geçmekte olduğumuz hızlı teknolojik gelişmeler ve ekonomik kalkınma ve insani yardım alanında artan alternatif finansman ihtiyacı çağı içerisindeki önemine ilişkin birçok sunum yapıldı. Konferansta, vakıfların tarihsel kökenleri, modern toplum içerisinde sunabileceği çözümler, küresel kalkınma gündemi ve vakıfların olası sosyo-ekonomik katkıları, Blockchain teknolojisinin vakıflar tarafından uygulanması, vakıfların yönetişimi ve performansı, para vakıflarının özellikleri ve olası katkıları gibi konular ele alındı. Ayrıca, konferansın son gününde özellikle İslam ülkelerinde vakıfların hali hazırdaki görünümleri üzerine vaka analizlerine yer verildi.

Üniversitemiz İşletme Bölümü öğretim üyesi Dr. Nihat Gümüş konferansa, yaptığı “Cash Waqf as a Means of Promoting Financial Inclusion and Entrepreneurship: Evidence and Policy Recommendations” and “An Overview of Awqaf in Turkey” başlıkli iki sunumla katkıda bulundu.